2011. december 5., hétfő

Hazatért a gyász kutyája Írás egy ember és egy kutya barátságáról

Claverdon -" a fiam ujjongana, ha meglátná, hogy hazahoztuk Pegazust" - mondta könnyek között Tony Lewis, de felesége Sandy is zokogott, amikor előszőr kézbe vették a nőstény keverék kutyát.

"Egy nagyon szerető családba kerülsz, te kis bolond"- rebegte az anyuka, és a szívbemarkoló jelenet láttán fél Anglia sírva fakadt.


Az afganisztáni kóbor eb története valóban elképesztő. A háború dúlta ázsiai országban a külföldi katonák nem tarthatnak hobbiállatot, de a nőstény keverékkel kivételt tettek. Nem is tehettek volna másként. Pegazus a legveszélyesebb helyzetekben sem tágított fogadott gazdájától. Akkor is /+ 22/ Conrad Lewis oldalán volt, amikor egy afgán orvlövész végzett a férfival február elején. Mivel Conrad a bajtársainak még halála elött elmondta, hogy mindenképp szándéka Pegazust hazavinni Angliába szolgálata letelte után, a szülők elhatározták teljesítik fiuk akaratát. Pegazus először egy kabuli állatmenhelyre került, majd egy zsákba rakva szenvedte végig, az 5600 km-es repülőutat. A szülők mindezért 1, 4 millió forintot fizettek, de a neheze ekkor következett. A szigorú brit szabályok szerint a kutyusnak, fél évig karanténban kellett maradnia. " Sokáig vártunk rá, de megérte!"- mondták a szülők, akiket elesett fiúk barátnője Georgina is elkísért a nagy átvételre. Együtt sírtak amikor szomorúan elmosolyodott az Afganisztánba elesett brit katona édesanyja: " Érzem, hogy itt van veled a fiam szelleme!"

2011. december 4., vasárnap

JÉGMADARAKAT LŐTTEK LE PÉCSEN

Aki ilyen szépséget képes ölni........ Természetvédők szerint légpuskával pusztítottak el jégmadarakat, Pécs belterületén. Úgy néz ki példának elénk állított városunkban is történnek , néha szinte utánozhatatlan esetek. A nagy utánzók főleg az olasz vadászok, ám ők legalább nem esztelen pusztításért, hanem egy egy ínyenc falat kedvéért, végzik a pusztítást, hazánk gyönyörű kismadarai között. Ez utóbbi eset talán ép ésszel föl sem fogható.
Az állatok, e kedves jégmadarak, ősszel jelentek meg a parkokban. Míg más kitörő örömmel fogadta volna őket, addig a következő történt: A Balokány ligetben jelentek meg, e kistestű, ezernyi fényben ragyogó kismadarak, pazar jégkék tollazatuk mindenkinek mosolyt csalt az arcára. El lehet képzelni -városi ember- és jégmadarat lát, és játszadoznak, és láthatóan jól érzik magukat a területen. Tóparti leshelyeiket, ahonnan kishalakra vadásztak, pontosan tudták azonosítani.
Egy reggel szörnyű látvány fogadta az arra járót, a jégmadarak LELŐTT tetemeit NOVEMBER VÉGÉN, RÁADÁSUL EGY BOKOR ÁGAIRA FELSZÚRVA TALÁLTÁK MEG A LIGET TAKARÍTÁSÁT VÉGZŐ CIVILEK. A későbbi vizsgálat megállapította, légpuskával lőtték le őket. Ilyenkor vesztem az emberekbe vetett hitem. Mikor azt hiszük, hogy ember embernek nem lehet farkasa, egy ilyen gyönyörűség megölése kinek szerezhet örömet? Akkor mit érezhet egy szép ember láttán, milyen késztetést, annak megölésére! Mi ez egy új kor hajnala, egy új kor ahol mindent szabad, és semmi megtorlás, lehet hogy a tettes jókat nevetgél, amikor pontosan e sorokat írom, könnyeimmel küszködve, és azt gondolja:DE JÓ MÓKA VOLT!!!!