2012. január 21., szombat

Élj a vonzás törvénye szerint

Az élet számos területén arra összpontosítunk,hogy mit nem akarunk - még akkor is, ha a saját egészségünkről van szó. Elég, ha arra gondolsz, hogy a betegség árnyékában a számunkra legkedvezőbb kimenetel helyett, folyton a probléma körül járnak a gondolataink. Kizárólag a betegségre és annak összes velejárójára koncentrálunk, a gyógyulás helyett. Aminek figyelmet szentelsz, az növekedni kezd, tehát érdemesebb annak szentelni az energiádat, és a gondolataidat, hogy jól akarod érezni magad. Maradj pozitív és derűlátó, képzeld azt, hogy makkegészséges vagy. Pozitív energiád, gondolataid, vizualizációid, megerősítéseid, imáid és meditációid - számodra legszimpatikusabb orvosi kezelésekkel kiegészítve - gyorsítják a gyógyulás folyamatát. Ne feledd: lehetőség szerint életed minden területén arra koncentrálj, hogy mit akarsz, ne pedig arra, hogy mit nem.

"A test és a lélek egészségének titka, nem a múlton való rágódásban, a jövő miatti aggódásban vagy a borúlátásban rejlik.... hanem abban, hogy bölcsen és őszintén éljük meg a jelen pillanatot" mondta : Buddha

Gondold csak végig, mennyi időt fecsérelsz el naponta azzal, hogy a problémáidat ecseteled, és arra összpontosítasz, ami nem működik jól az életedben. Most rögtön változtass a szemléleteden, kezd pozitívabban gondolkodni, és beszélni. Törekedj rá, hogy mindig a jót vedd észre. Figyeld meg merre kalandoznak el a gondolataid !? Meglepődve tapasztalod majd, milyen gyakran gondolkodsz, beszélsz, vagy cselekszel a valódi céljaiddal ellentétesen. Ne feledd, hogy mindig vonzol valamit, ezért zárd ki azt, amire nincsen szükséged, és kezd el vonzani azt, amire vágysz! Csak azokra a gondolatokra összpontosíts, amelyek érdemesek a figyelmedre, és tökéletes összhangban vannak álmaiddal, céljaiddal. Mellesleg az nem baj, ha észreveszed mire nincs szükséged. De ezt csak kiindulópontnak használd vágyaid megfogalmazásához, és próbálj leszokni arról, hogy túl sok energiát és figyelmet szentelsz neki. Csak addig gondolkodj azon, mit nem szeretnél, amíg nem sikerül meghatároznod, mi az, amit viszont szeretnél. Ez segít eldönteni, szíved szerint mit választanál,és máris világosabban látsz majd! Ezután összpontosíts a pozitívumokra, és lépj tovább.Kerülj összhangba a vágyott jövőddel. A jót keresd magadban és másokban is. Koncentrálj az élet szépségeire.

Garantálom nem fog elsőre sikerülni! Gyakorolni kell ezt is mint az egyszeregyet. De sok elvonulással, sok gondolkodással elsajátítjuk, a titkot, mely szerint jó élni, s ezzel nem csak a magunknak, hanem másokkal való kapcsolataink és más színbe kerülnek. S aki nem érti? Arra nincs is szükségünk! Ezt már nem magyarázom tovább, hisz ahogy én megértettem e tézis valódiságát, úgy ti is megfogjátok, aki valóban hisz benne. Ez az élet egyik nagy törvényszerűsége!



2012. január 16., hétfő

Lelki titkaink

Vannak pillanatok az életben, amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában, és idegszálaiban. Amik olyan élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetedbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak az ilyen halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a boros asztalok feletti szivarfüstben . Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket.