2013. február 20., szerda

Üzenet

Angyal szállt az éjszaka mellém, s megsúgta utamon ő kísér. Hitet adott, álmokat és bátorságot, rózsaszin kezében, egy arcot, egy jóbarátot. Elvitte lelkemet egy titkos útra, megmutatta milyen kegyetlen az emberek háborúja. Megtanított látni.. mindenben a szépet. Ezt adnám most ajándékba néked.  Erőt adtál elviselni a nehézséget. Bátorítást kaptam, szép szavakat, és reménységet. Emberré, teljessé, csak mások által válunk,  ha nem fontos mindig, csak  a saját álmunk. Csendesen, szerényen hallgatom a zenét, s elküldöm vele, szívem minden szeretetét. Azt hittem a szeretet a jóság.... csak egy álom. Ám rájöttem, nekünk kell szétszórni a világon!


Valahonnan leírta : Buba 2013 februárja végén.

2013. február 18., hétfő

Mondok valamit.....fájdalmamban!

Valamit szeretnék mondani Neked. Ne hidd, hogy csúnya a világ, s az emberek rosszak. A világ szép, s az emberek jók. A rosszaság olyan, mint valami furcsa betegség, mely ragályos és időnként vissza, vissza tér. Akár a pestis, vagy a nátha. S olyankor elcsúfítja a világot maga körül. A világot? A Te világodat. De ne feledd el, hogy a Te világodon kívül, van egy másik világ, s ez az igazi világ. Gyökered, vagyis jellemed,  adottságaid , érzéseid, és az a sok láthatatlan holmi, amit magadban hurcolsz egy életen át, ebből az igazi világból ered,  és ahhoz a mesterséges másik világhoz,  melyet magadnak csináltál,  csak annyi köze van,  mint hóvirágnak az avarhoz, melyen átüti fejét, midőn a földből előbújik.                      
Ha felületesen megnézed, azt hiheted, hogy ez a penészszagú halott szőnyeg, tartja a hóvirágot a hátán. Pedig nem így van. Előfordul, hogy erdőtűz  támad, s az avar tüzet fog, és elég. Elég a hóvirág is vele, ez igaz. De jövő tavasszal előbúvik megint. Miért? Mert gyökere mélyebben volt mint a halott avar, a földben volt, az igazi földben.                                                                      
 Így van ez veled is! Gyökered nem ebből a világból való, amit magad köré ácsoltál, s ha tűz támad, s rád dölnek e kontár tákolmány romjai: Éned az ösztön gyökérszálainak nyomán, visszamenekül az igazi világba, akár a hóvirág. Mert nincsen különbség, közted, s a hóvirágok között, abban a világban.  

Wass Albert

Lejegyezte: Buba 2013 február 18-án
 lbert