2012. március 16., péntek

Tudunk - e elengedni?

Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, /szerelmek?/ akik egyszerüen nem azért léptek be az életünkbe, hogy végig velünk maradjanak. Pedig mennyire reméltük akkor, s hittünk is erősen benne. Pedig csak azért voltak velünk, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak nekünk valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. Ha pedig eljön a nap, hinni nem akarjuk ugyan, de el kell őket engednünk, és nem tehetünk ellene semmit. Óriási bennünk a
veszteség, pedig igazából kaptunk valamit!!!

Megtapasztalta és lejegyezte Buba, hogy másnak se fájjon annyira! Pedig fáj, nagyon, de majd az idő......

2012. március 14., szerda

Élj úgy mintha ma lenne az utolsó napod

Poláris világunkban mindennek van párja. Árnyék nem létezne fény nélkül, nappal éjszaka nélkül, férfi nő nélkül, éjszaka nappal nélkül, születés, halál nélkül. A hétköznapok mit sem érnének ünnepek nélkül.  Olyan sok a megfáradt, megkeseredett,  mosolytalan arc, és oly kevés az alkalom ami arra emlékeztet, milyen jó is élni. Persze az lenne a legjobb, ha képesek lennénk minden különösebb ok, és eszköz nélkül is megtalálni, ezt az ünnepi érzést magunkban, de egyenlőre úgy látom, ez igen keveseknek sikerül. A jó hír azonban , hogy meg lehet tanulni, és szokásunkká lehet tenni, épp úgy, akár a fogmosást. Csak kitartás, és rendszeres gyakorlás kérdése a dolog. Nézzük végig szertartásosan este, az elmúlt napot. A helyszin változó lehet, akár a fürdőkádban, egy hangulatos kényeztető gyertyafényes fürdő mellett, akár az ágyban elalvás előtt. A velem történteket "végignézem" mint egy filmet, sokszor tán belealszom, s ha van jó, hát hálát adok azért a kincsért amit az élet ad. Mert az élet tele van kinccsel, csak amíg ezek természetesnek hatnak, érezzük azt, hogy nincs nagy jelentősége. Egészség, élet, siker, az élet bármely területén, szeretteink, egy szivárvány, vagy akár egy most tavasszal nyíló tulipán, egy ismeretlen ember mosolya, ..... ugye? Nem törvényszerű, hogy egy betegség, egy tragédia,  vagy akár egy temetés kapcsán jusson eszünkbe, ki, és mi fontos, vagy igazán lényeges a hétköznapi rohanásban.                                                                                   
"Élj úgy mintha ma lenne az utolsó napod!"- mondja Gandhi, és ez egyáltalán nem egy szomorú gondolat. Sőt így minden nap ünneppé válik, az Élet ünneplésévé. Akár ünnep van, akár egy egyszerű novemberi  ködös, esős hétfő.
De addig is amíg ezt az életérzést, tökéletesen meg tudjuk valósítani, ünnepeljünk, amikor csak alkalom adódik rá, vagy tán akármikor. Érezzük, hogy az élet különleges ajándék, ne várjunk arra, hogy ezt más mondja el nekünk, aki netán már bőrükön megtapasztalták, gondoljuk át mi magunk létünk jelentőségét, és máris boldogabbnak érezzük magunkat.

dr. Hatalyák Krisztina  gondolatait olvasva, és átérezve,  írta Buba

2012. március 11., vasárnap

Döbbenetes infók a Szeretetről és Albert Einsteinről


Tulajdonképp kétségek gyötörnek afelől, hogy jogos - e egy másik író, blog szerzőjének, művét saját blogomban szerepeltetni. Ám olyan mélyen együtt gondolkodom a blog írójával,
hogy egyetértésemet csak úgy tudom kifejezni, ha ideírom az ő írását. Talán minél több helyen olvashatóak ezek a gondolatok,  annál jobban számítható, hogy sokan elolvassák. 

Tán ez vezérel akkor, amikor az alábbi sorokat leírom, és az is, mennyire tökéletesen megfogalmazta egy ember a gondolataimat  a nélkül, hogy ismernénk egymást.
Tehát ebből látszik, hogy vagyunk együtt gondolkodók, sokkal többen, mint hinnénk.  

Következzék az írás maga!
Kb 100 évvel ezelőtt Albert Einstein rájött egy dologra, s a legnagyobb problémája az volt, hogyan is magyarázza ezt el az embereknek. Visszaemlékezett gyerekkorára, amikor is apja megmutatta neki, hogyan is működik az iránytű. azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy olyan ERŐ, amely láthatatlanul is képes hatni a tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a szemünkkel látunk. Most viszont rájött valamire, amiről elképzelni sem tudja, hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el.
Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik.
Pusztán gondolati teremtmények.
Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz.
Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta idéznek tőle:
Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem! Mindez 100 évvel ezelőtt történt. Mi az, ami napjainkban történik?
Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS - ben lévő információk mindössze 3 - 5 %  -a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után, egy hús - vér emberke születhessen.  95 % - a pedig egészen másért felelős. Bár sokat tanították, hogy az ember lelki lény, ám azt sehol nem mondták, hogy 95-% - ig az. Érted ezt? Ha belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Azt aki vagy, vagy lehetnél, mindössze 5 % - át látod!
Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni, a levegőben, az éterben, ill. ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket. Ma már tudjuk, ha egy csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az érzelmi mutatója. jobb kedve lesz, pedig nem látta, nem is hallotta azokat, akik előtte a teremben tartózkodtak. Mit jelent az, hogy ma már tudjuk?..... Hiszen legtöbbünk még sosem hallott erről. Ha ez igaz lenne mindenhol erről beszélnének. Ha valami fontos és igaz, annak vezércikknek kéne lenni a médiában. Vagy mégsem? 
A válasz: vagy mégsem!                
Hírszerző szervek sok  éve kutatják, hogyan lehetne kiszedni, fontos információkat, sok sok km -re lévő emberek agyából. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre, és az emberi lélek legmagasabb szinten történő tanulmányozására van szükség. A gyalázatos kutatások mellékterméke az, hogy rájöttek, mi a módja annak, hogy az ember kiteljesedett boldog életet élhessen. Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse céljait, és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára. De a legfontosabb, amit felfedeztek: ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van más, távolban lévő emberek tudatosságára is. Ez pedig nagyon veszélyezteti minden hatalom fennmaradását. 
Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné, kizárólag a Hit a Szeretet és a Hála Ítélkezés mentesség állapotában tartható fenn. Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhat elő, hogy akkor törjön ki az éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni. Amíg Bangladesben az emberek, a saját halott gyermekeit ették meg, addig Oroszországban a mozdonyokat búzával fűtötték. Annyi búza termett, hogy nem fért be a tározókba. Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy Ázsiában több mint 40 millió 10 év körüli gyermek dolgozzon minden nap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként pedig vas kontérekbe zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Nem pénzért dolgoznak. A szüleik azért adják be őket ide, mert addig sem kell etetni őket. Arra ugyanis már képtelenek. Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet, Hála és az Ítélkezés mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani, az emberi agyakban, és kvantum szinten a világban, melyek nagyban befolyásolják, az életben való boldogulásunkat, a kizsákmányolás és elnyomás gondolata nélkül. Ez teljesen független akár a vallásoktól is.
Ha valaki nagyjából követi gondolataink alakulását, biztosan észreveszi azt a folyamatot, amit nem tudok jobb szóval jellemezni, mint: Tudatosodás. Elindultunk egy úton, a magasabb tudatosodás felé. Olyan út ez, amin csak lassan lehet haladni, de nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó legyen. A világ megváltoztatásának kapcsán egyetlen üzenetünk van: mindenki dolgozzon saját magán. Induljunk el befelé, és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkani. Tudvalevő, hogy a villanyszámla és a lakástörlesztő részlet előteremtése, most teljesen eltereli az emberek figyelmét a nemesebb gondolatokról, de az anyagi világban való boldogulás is, a magasabb tudatosságban keresendő.

Ahogy Weöres Sándor írta: Az Élet bevásárló csarnokának felirata: Mihelyt  NEM KELL: mindenem a Tiéd.
Ha van egy nagy álmod higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába, ne ítélkezz mások felett, és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul a megvalósulás felé.

Einsteintől átvéve: fogalmam sincs, hogy ez az egész hogyan működik, csak azt tudom, hogy igaz!

Elnézést kérek az abbCENTER szerzőjétől, hogy írását helyenként nem pontosan idéztem, ám azt hiszem a lényeg leírásával, sikerült e blog olvasóinak kíváncsiságát fölkelteni. A többi, e témával kapcsolatos  írás megtalálható, és olvasható, az abbCENTER honlapján.  


Tarnóczi Vilmos blogja alapján írta Buba